Gondola Koncept
O PROJEKTU

U Beogradu pada jaka kiša, tramvaji su u zastoju, dogodilo se i nekoliko saobraćajnih udesa, radovi su na putu, te su neke ulice blokirane.
Da li je moguće u tim uslovima da građani putuju javnim gradskim prevozom po celom Beogradu bez gužve, bez zastoja i da stižu sigurno i bezbedno na odredište tačno u sekundu, daleko brže i jeftinije nego sada?

Da li je moguće dobiti 20.000 novih parking mesta u Nemanjinoj, Dušanovoj, Ruzveltovoj, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Vojvode Stepe… a bez 1 dinara investicija ?


Da li je moguće da putovanje kroz Beograd gradskim prevozom ili automobilima bude 30-50% brže, a da se poštuju svi saobraćajni propisi i da se ne izgradi, niti proširi nijedan novi put i ulica?
.

PROBLEMATIKA

Gradski prevoz je preskup – spor – česti zastoji – glomazan sistem – nije ekološki – nedovoljno bezbedan – netačan – neudoban – velike gužve u špicu – neizvesno vreme putovanja.

Poznato je da Beograd raspolaže saobraćajnicama niske propusne moći, pogotovo u centralnoj gradskoj zoni.
Proširiti sve ulice u Beogradu je nemoguća i preskupa misija. Javni gradski prevoz moramo većim delom skloniti sa ulica Beograda. Traži se novo rešenje. Jedno je METRO, ali rok gradnje od 10 do 20 godina i cena od više milijardi eura nije realna opcija za Beograd.

Beogondola predlaže brže izvodljivo, finansijski prihvatljivo i vrlo efikasno rešenje. Ne ispod zemlje, već iznad ulica, parkova, preko reka…

U svetu se sve više razvija i sve je zastupljeniji u urbanim sredima jedan novi elektro-kablovski sistem sa gondolama takozvani “Vazdušni tramvaj”.

O Gondolama

Gondole su putničke kabine pričvršćene za žičaru koju pokreće elektromotor od 90 – 150kw.
Žičara može da se kreće duž ulica na visini 5 do 6 metara, a može ići iznad zgrada, reka i parkova, što se rešava visinom nosećih stubova.
Stanice za prijem putnika su na zemlji ili na stubovima iznad ulica. U perifernim krajevima Beograda, gde su rasterećene saobraćajnice brzo se stiže do stanice, autobusom ili biciklom. U centralnoj gradskoj zoni, stanice su blizu, maksimum 500 metara.
Kapacitet jedne gondole je 10 sedećih i 5 stajaćih mesta i kreće se brzinom 21,6km/h.Kapacitet prevoza jedne linije je 3.600 – 4.200 putnika za jedan sat.
Žičarom možemo doći u svaki deo Beograda, a da ne narušimo postojeću infrastrukturu grada niti normalno odvijanje saobraćaja.

Nema red vožnje, polasci su na svakih 12-15 sekundi. Bezbedan prevoz za decu i starije osobe a može i prevoz bicikala.

Javnom gradskom prevozu u Beogradu je potrebno 12 linija žičare sa 80 stanica za prijem putnika, i 500 autobusa kapaciteta 30 – 110 putnika kao dopunski prevoz do stanice žičare i za prevoz putnika koji se plaše visine i žele da se prevoze po postojećem sistemu. Sistem je vrlo fleksibilan i lak za dopunu dodatnih linija.

Osim u Beogradu, ovakav vid prevoza bi bio idealan u Nišu i Novom Sadu.

Pogledajte video